Öngondoskodás

Az ember, aki a maximalizálta az öngondoskodást

2015. március 03. 09:55 - ongondi

A megtakarítások hosszú távon képesek mesés eredményeket produkálni, de az, hogy valaki 1997 óta 8 ezer eurónyi frankból 100 millió eurót halmozzon fel, az biztosan egyedülálló a földön. Pont ez történt ugyanis a most 25 éves Max-Hervé George nevű úriemberrel.

aviva.jpg

Az első lépések a meggazdagodás felé

A meggazdagodás, és az öngondoskodás első lépése, hogy nem költjük el azonnal (vagy előre) az összes bevételünket, hanem valamennyit felhalmozunk belőle. Így tett a fent említett úr édesapja is, aki egy L’Abeille Vie nevű biztosító új megtakarítására fizetett be nagyjából 3 millió forintnyi svájci frankot. Ekkor még ő sem sejthette, hogy ez a lépés alapozhatja meg, hogy 2030-ra a világ leggazdagabb embereivé váljanak.

Természetesen alaposan meg kell azt is vizsgálni, hogy melyik konkrét befektetést választjuk, hiszen jelentős különbségek vannak a pénzpiacon elérhető megtakarítások között. Max-Hervé George is körültekintően járt el, így esett a választása a Fix Árú Arbitrázs Életbiztosítási Szerződésre.

Magyarázat: Az arbitrázs egy olyan jelen idejű befektetési ügylet, ahol 2 különböző piac eltéréséből realizálunk nyereséget. Egyszerűbben úgy lehet megfogalmazni, hogy ugyanannak az árunak 2 külön helyen teljesen más az ára.

A gyakorlatban úgy nézett (és néz ki most is) ez a szerződés, hogy minden pénteken megírta az ügyfél, hogy azon a héten (visszamenőleg!) mibe fektessék be a pénzét. A biztosító hamar rájött, hogy nem éri meg, hogy az ügyfél veszteségét magára vállalja, de addigra már nagyon sok ilyen szerződést kötöttek az ügyfelek, de mit lehet ilyenkor tenni?

A kitartás meghozza a gyümölcsét

A biztosító persze megpróbált kihátrálni ezekből a szerződésekből, de ez nem olyan egyszerű. Életbiztosítást ugyanis nem lehet egyoldalúan módosítani, vagy felmondani, ez a mai napig is érvényes. Így hát nem maradt más megoldás, mint valamekkora kompenzációs díjjal rávenni az ügyfeleket arra, hogy közösen módosítsanak a szerződéses feltételeken. Az információk szerint ebbe mindenki bele is ment (nagyjából 10 euróért cserébe), kivéve Max Hervé Gerorge-ék. Ők továbbra is vizsgálták a pénzpiacot, és minden pénteken beküldték, hogy mibe fektessék visszamenőleg a megtakarított pénzüket. Hamarosan még jobban meg kellett küzdeniük ezért az életben egyszer adódó lehetőségért.

Az életbiztosítások jogilag a legbiztonságosabb megtakarítások

A fent említett L’Abeille Vie Biztosító, hosszú tulajdonosváltások után eljutott oda, hogy a világ egyik legnagyobb biztosítója az AVIVA Biztosító részévé váljon. A törvények ilyenkor határozottan kimondják, hogy hiába történt tulajdonosváltás, a meglevő ügyfeleknek ugyanolyan feltételek mellett kötelesek továbbvinni a szerződését. Innen már csak a jogi út maradt az AVIVA számára, de nem jártak sikerrel. A George család ügyvédje szerint eddig 64 alkalommal sikerült megvédeni az életbiztosítási szerződést, így az AVIVA nem tehet mást, mint azonos kondíciókkal vezeti tovább a szerződést.

Az öngondoskodás, és a kitartás jutalma

Visszamenőleg vizsgálva megállapítható, hogy a sorozatos jó döntések kifizetődőnek bizonyultak, hiszen évente nagyjából 68,6%-os hozamot termel ez a megtakarításos életbiztosítás. Jelenleg így nagyjából 100 millió euró lehet a megtakarításban, és ha így folytatja Max-Hervé George, akkor 2030-ra nagyjából 230 milliárd eurója lesz, amivel egyrészt a világ leggazdagabb embere lesz, másrészt komoly fejfájást okoz az AVIVA Biztosítónak.

A mi életünkben kevésbé valószínű, hogy egy ilyen szerződést tudunk találni, de ha elkezdünk megtakarítani, és tűzön-vízen kitartunk mellette, akkor nekünk is szép lejárati összeg üti a markunkat, még ha nem is euró milliárdokban mérhető. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ongondoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr867234099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása