Öngondoskodás

Nyugdíj paradicsom: Íme, a top 10 ország

2015. szeptember 04. 09:39 - ongondi

Nálunk sajnos nem kiemelkedőek a nyugdíjak, így mindenki előszeretettel álmodozik arról, hogy más országban bezzeg milyen jól lehetne élni, Mielőtt még mindenki az Amerikai Egyesült Államok felé venné az irányt, érdemes elolvasni, hogy sokkal közelebb még jobb dolga van a nyugdíjasoknak a Natixis nemzetközi kutatócsoport kimutatása szerint.

Az összehasonlítás alapja az egészségügy, az anyagi jólét, a pénzügyek, és az életminőség. Ezt a négy értéket átlagolva pedig megkapjuk a Globális Nyugdíj Indexet, ami alapján íme, az első 10 állam:

10. Új-Zéland

uj-zeland.png

 

Globális Nyugdíj Index: 75%

Új-Zéland mellett szól az alacsony légszennyezettség, a változatos környezet, és persze a magas életszínvonal is.

9. Németország

nemetorszag.png

 

Globális Nyugdíj Index: 76%

Németországban folyamatosan csökken a munkanélküliség, valamint nagyon erős az egészségügyi rendszer.

8. Ausztria

 

 

 

ausztria.png

Globális Nyugdíj Index: 76%

Bár Ausztria visszaesett a tavalyi évhez képest, még mindig toronymagasan itt a legjobb minőségű az egészségügyi rendszer.

7. Dánia

dania.png

 

Globális Nyugdíj Index: 77%

Sokan Dániát tartják a világ legboldogabb helyének, hiszen az emberek jó életszínvonalon élnek, és az átlagéletkor is jóval 80 év felett van.

6. Svédország

svedorszag.png

 

Globális Nyugdíj Index: 77%

Svédország vonzerejét elsősorban a híresen magas életszínvonalnak köszönhető, ami magával hozza a minőségi orvosi ellátást, és az átlagéletkor folyamatos növekedését.

5. Hollandia

hollandia.png

 

Globális Nyugdíj Index: 77%

Hollandia tavaly óta jelentősen előrelépett a ranglistán, ami pénzügyi fejlődésnek, és az egészségügy továbbjavulásának köszönhető.

4. Izland

izland.png

 

Globális Nyugdíj Index: 77%

Izland meglepetés ebben a pozícióban, amit annak köszönhet, hogy stabilizálta az államadósságot, és a bankrendszerét fejlesztette, így javul az életszínvonal is.

3. Ausztrália

ausztralia.png

 

Globális Nyugdíj Index: 77%

Ausztrália végzett a nem európai országok közül a legelőkelőbb helyen, mert folyamatosan növekszik a gazdasága, alacsony az államadósság, és az infláció.

2. Norvégia

norvegia.png

 

Globális Nyugdíj Index: 81%

Norvégia második helyét annak köszönheti, hogy itt pontozták legmagasabbra az anyagi jólétet, valamint az egészségügy is rendkívül profi.

1. Svájc

svajc.png

 

Globális Nyugdíj Index: 82%

Svájc zsinórban másodszor nyerte meg a "legjobb nyugdíjas helyek" versenyt. Amit, a hihetetlen magas életszínvonalnak köszönhet, illetve annak, hogy az Alpokban szinte mindenféle egészségmegörző programra van lehetőség, ami növeli az átlagéletkort.

 

Összegezve van jó pár olyan ország, amely előttünk jár, de ne felejtsük el, hogy nagy lóról lehet nagyot esni. A nyugdíjprobléma pedig mindenkit utol fog érni, így nincs is más dolgunk, mint megfelelő nyugdíjtőkét kiépíteni magunknak, hogy aztán (lehetőleg minél többször) elutazzunk az egyik itt bemutatott nyugdíjas paradicsomba.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ongondoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr657697896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása