Öngondoskodás

Guiness rekord: Több, mint 56 milliárd forintos életbiztosítás

2015. július 01. 10:11 - ongondi

Amíg hazánkban az átlagos életbiztosítások nagysága alig haladja meg a 2-3 millió forintot, az Egyesült Államokban nem aprózzák el az ilyen jellegű szolgáltatásokat. Alig több, mint egy éve született meg a világrekord, amely alapján 56 milliárd 832 millió 750 ezer forintnak megfelelő dollárt fizetnek a rekorder kedvezményezettjének. A Guinness rekord hivatalos, de sok mindent elmond a szerződésről, hogy 3 hónapig vizsgálták, hogy bejelenthetik-e, hogy ez az új világrekord.

41.jpg

Mit tudunk a biztosítottról?

Azt nem tudjuk, hogy férfi, vagy nő az illető. Azt sem tudjuk, hogy mennyi idős, de azt biztosan tudjuk, hogy a Szilícium-völgyben dolgozik, és a technológiai iparágban ért el vélhetően nagy sikereket. A mértékadó Forbes magazin szerint 111 milliárdos dolgozik ezen a területen, így akár nagy nehezen meg is lehetne találni az illetőt, de ez nem is annyira fontos. A rekorder életbiztosítási kötvény tulajdonos ugyanis részben a saját érdekében választotta az anonimitást, másrészt pedig azért, mert nem szeretne, ha a kedvezményezett (örökös) ne folytatná tovább a kemény munkát. Érdekes, hogy az előző világcsúcstartó nem titkolta adatit

A világ legnagyobb életbiztosításának részletei

Természetesen túl sok konkrétumról itt sem lehet beszámolni, de elképesztő számokkal azért találkozhatunk. Először is nem egy biztosító vállalta el, hogy 201 millió dollárt fizet, ha a biztosított meghal, hanem 19 (!), amely jól mutatja, hogyan is működik a biztosítók egyik legnagyobb előnye, a viszontbiztosítás. Az ajánlat felvételétől a szerződés megkötéséig több, mint 7 hónap telt el, míg átlagos esetben ez mindössze 30 nap.
A szerződés díjáról annyit tudunk, hogy "alacsonyabb egyjegyű milliós összeg" évente. Ami azonban ennél is tanulságosabb, hogy miért indította a biztosított ezt az életbiztosítást? Az elsődleges motiváció, hogy az alacsony amerikai kamatok miatt magasabb összegű hitelt vett fel, és halála esetén ezeket egy összegben kell visszafizetni. Emellett pedig nyilván gondoskodni kíván szeretteiről, az ismeretlen hölgy, vagy férfi.

A világ 2. legnagyobb összegre biztosított embere

Érdekes, hogy a 2. legnagyobb életbiztosítási kötvény 1990-ből származik, melynek tulajdonosa David Geffen volt. Geffen film-, és zeneiparágban dolgozott, és olyan ügyfelei voltak, mint a Nirvana, és a Guns ’n Roses. Az ő életbiztosítása 100 millió dollárról szólt, és jó üzletnek bizonyult, hiszen még mindig jó egészségnek örvend a 72 éves úriember, és rendszeresen fizeti is az életbiztosítás díjait.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ongondoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr817587524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása