Öngondoskodás

Berezeljünk-e a Brexit miatt? - 4 tanulság, amit TE is megfogadhatsz!

2016. augusztus 14. 19:46 - juicem

Bár egy éve Magyarországon szinte csak a legtájékozottabbak tudták, hogy mit is jelent, nem túlzás azt állítani, hogy mostanában a csapból is a Brexit folyik: mindenki vérmérséklettől és tudástól függően latolgatja, hogy a britek kilépése az EU-ból előnyből vagy hátrányból hozhat-e többet. Addig azonban, amíg ez a vita valamerre eldől, megmutatjuk neked, mi az a négy fontos tanulság, amit – akár a pénzügyekre, akár a mindennapokra vonatkozóan – érdemes lehet megszívlelni.

19261233_m.jpg

 

Ne dőljünk be a hangzatos ígéreteknek!

Ez olyan triviális, hogy szinte le sem kellett volna írni, de mégis, újra és újra bizonyítja az élet, hogy van létjogosultsága ennek a tanácsnak. Ahogyan a nagyratörő politikusi ígéretek többsége a szavazás másnapján feledésbe merül, úgy az extramagas hozammal kecsegtető befektetési ígéreteknek is a „körmére kell néznünk”, különben megégethetjük magunkat, még akkor is, ha jóhiszeműek vagyunk, mint az egyszeri brókerbotrány-károsult kisbefektető.

Demagógia helyett a számoknak higgyünk

Hozzáteszem: a tényekkel alátámasztott – lehetőleg több, egymástól független forrásból megerősített – számoknak. A pénzügyekről – minél hosszabb távról van szó, annál inkább – az elemzések, adatok, trendek segítségével jóval megalapozottabb döntéseket lehet hozni, mintha csak az érzelmeink vezetnek minket (igen, az is érzelmi alapú döntés, ha azért veszünk X részvényt, befektetési jegyet, mert a szomszédnak milyen jól bejött....)

Csak óvatosan a tőzsdével

Részvényekkel kereskedni izgalmas és jövedelmező – de csak annak, aki ért hozzá. A Brexit-szavazás eredménye például egy időre világszerte megingatta a tőzsdei árfolyamokat, ezért aki rossz döntést hozott ekkor, azt komoly veszteség érhette. 

Mindig legyen készenlétben egy „B-terv”

A Brexit-kampány fő hangadói a számukra sikeres szavazás után néhány nappal gyakorlatilag leléptek, azt a képzetet keltve, hogy nem igazán volt stratégiájuk a hogyan továbbra. Ha pénzügyekről van szó, TE sose kövess el ilyen hibát!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ongondoskodas.blog.hu/api/trackback/id/tr629957238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása